MX körbeteende - orsakar svåra olyckor/dödsfall...?

Vad är det som händer i den tidigare så respektabla Motocross sporten?
Som åskådare-förälder-farmor-farfar fick vi den gångna helgen se o uppleva något riktigt otrevligt som kunde slutat än värre!

Seriedeltävlingarna i div 1 (2-4) kördes i Vissefjärda på lördagen och i Uppvidinge på söndagen. Fiint väder o välpreparerade banor, trevliga tävlingsledare/domare/flaggvakter, allt var på topp...

MEN, nu till saken; det avslöjades att sonen har en "stalker" på crossbanorna som är ute efter att skada honom! Sedan länge har en specifik ungtupp från Eksjö Motorklubb med alla medel vrålat, kört på och uttalat okvädesord åt sonen i depån. Hittills har sonen nonchalerat honom.

Men på träningen (före serie-tävlingen) i Uppvidinge, blev sonen med full fart påkörd snett bakifrån av sin "stalker" o trycktes mot ett lågt kantstaket, vräktes med sin MC ut över, vidare ut i skogen med huvudet före...

Flaggvakt o tävlingsledare kom till undsättning. Sonen som är nästan två m lång o motocrossmuskulös, kände sig rejält mörbultad, men ingen kroppsdel verkade vara bruten så han kunde resa sig... då belöt sonen "nu fick det bannemej vara nog med trakasserierna".

Man ska "köra om placeringarna" vilket alltid varit sonens motto! Inte använda sin mc för att skada medtävlarna!

Jä...ligt surt, att förutom en mörbultad kropp/nacksmärtor,dessutom behöva köpa nya delar, typ framnummerplåt, vattenkylare och ett havererat framhjul.

Vid seriteävlingen i Vissefjärda, ytterligare en svår olycka som drabbade Hörby lagkompisen till sonen; fraktur på 7:e kotan m m, ambulans till Karlskrona. Tomelillas lag fick oxå en förare skadad med ambulans till Kalmar.

DETTA ÄR INTE BRA, SKÄRPNING o RESPEKT* MX-GRABBAR
annars blir ni aldrig någon MX stjärna!!!

Inte utan man ställer sig frågan; Är det den här typen av kör- beteende som orsakat flera dödsfall på senare tid inom MX sporten???

*hålla sitt spår i startsvängen, inte medvetet anv sin MC som påkörningsvapen!

Kommentarer

 1. Nu blev det fel, kan ni ta bort min mailadress? Skulle ha varit namnet istället, är inte van att kommentera med telefon.

  SvaraRadera
 2. Det är en otäck utveckling inom motorsporten när det går så långt att man försöker skada medtävlare för egen vinning. Sådana otäcka utövare borde stängas av för all framtid. Det får vara måtta på hur man beter sig. Tur tt sonen klarade sig! 3 M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det. Diciplinnämden har nu ärendet!

   Radera
 3. Fy så otäckt! Var finns fair play? Hoppas grabben inte fick några men.
  Vi har bytt husbil och därför också blogg. Vi finns nu på: http://husbilen-ellen.blogspot.se Välkommen att följa oss
  Ha dé gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fair play måste visas o gälla annars blir det såhär! Lycka till med nya husbilen liksom bloggen ska kika in där.

   Radera
  2. Lycka till med nya bloggen o husbilen! Vi såg måånga d:o på Elmia mässans parkering, verkar vara populär.

   Radera
 4. Men fy vad hemskt! Det är ju mordförsök ju att köra på nån med flit sådär. Hoppas han fick ett kännbart straff!

  sv: Jag tyckte också att det var tidigt att ta "hem" räddningsstugorna. Har för mig att det var i mitten av oktober som livvakterna försvann. Kanske en besparingsåtgärd såhär i krisens tider?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Månadens ställplats i Tyskland...