Bloggandet blev plötsligt obetydligt...

... och futtigt, då familjemedlemmar, släktingar o vänner hastigt insjuknade i rask följd i December fram tills nu.
Flera drabbaddes av svår influensa, en x-tra svår influensa med livsfarliga komplikationer (lades i respirator igen igår) o livskvaliteten blir dramatiskt förändrad, släktens ålderman (97 år) dog i lunginflammation. En ögoncancer diagnos fick op bort ett öga, en med bronkitbesvär har op, en fick hjärtflimmer op in en pacemaker, senaste är en halkolycka (inomhus) med bruten handled.

Vid publicering har "nästan" alla kommit igenom sina olika svåraste faser, tack o lov! Märkligt hur sjukdomar kan hopa sig såhär i närkretsen!?

Stormoväder nr 1 (denna övervintr säsong) slog till i fredags o pågick i 36 tim. Vi som just anat våren, t o m hört tranor på hög höjd, dom drljer garanterat ett tag till här omkring före passage av Pyrenéerna o Alperna. Sverige är förmodligen nu ett icke-land för dom.

Nedan bilder från en tröstande utflykt i fredags, vi älskar dessa råa berg i vår nära omgivning, nära Aguadulce hamn o Almeria.Kommentarer

 1. Fy vad tråkigt med alla sjukdomar, känner verkligen med er. Sänder många kramar om en god bättring.

  SvaraRadera
 2. Tyvärr händer sådant här ibland och man blir helt utslagen. Vi hade också en tung period med många nära och kära som blev sjuka och gick bort. Man inser plötsligt att det kommer närmare och närmare en själv. Vi har ju också en riktig åldring. Svärmor som blir 97 år om ett par veckor. Det är dock inte ett fel på henne, men hon vet och kommer inte ihåg något längre. Har glömt allt lika fort som vi lägger på telefonluren. Hon säger också ofta att hon har pratat med människor som varit döda i en evighet. Annars pigg får en Alvedon på kvällen som hon tror är en sömntablett för hon "sover dåligt". Vad ska man säga då när unga människor drabbas hårt. Tyvärr kan vi inte påverka sådana saker. Ni har det skönt och om någon dag varmt och härligt igen. Sköt om er! 3 M

  SvaraRadera
 3. Oj, vad jobbigt när så många nära blir sjuka samtidigt, och så allvarligt! Vi har själva haft ett ganska tungt år, förra året, när min pappa konstant blev sämre och slutligen gick bort. Man blir medveten om hur skört livet är och hur lite man kan påverka vissa saker... Man blir ju också medveten om vad som är viktigt och kanske inte så viktigt! För mig kan det dock vara viktigt att hålla fast vid små vardagliga positiva saker, som bloggandet till exempel! Hoppas att era nära snart blir bättre!

  SvaraRadera
 4. Omtänksamma kommentarer, känns bra att dela med sig. Och ja, det är just lite man kan göra förutom vara tillgänglig för kommunikation även då man är långt borta. Sms och telefoni är verkligen en livlina i många avseende!

  SvaraRadera
 5. Oj så mycket på en gång... Beklagar sorgen efter åldermannen. Hoppas alla andra repar sig så bra som möjligt.

  Häftiga bilder!

  SvaraRadera
 6. Vad tufft det måste kännas att vara så långt ifrån, händelsernas centrum. Då förstår vi att skrivandet kommer i andra hand. Å andra sidan kan det skönt att få dela med sig, av sorger och bekymmer som kommer så nära. Var rädda om er. Kram.

  SvaraRadera
 7. Kära Lena och Jan! Det är inte lite, som har drabbat era nära och kära. Det är väl hårt, när så mycket händer inom så kort tid. Förstår mer än väl att ni känner er nedslagna. Det är ju så lite man kan göra, men säkert har era telefonsamtal och SMS varit ett gott stöd. Hoppas dock att alla tillfrisknar så bra som möjligt! Varma kramar till er båda från oss!

  SvaraRadera
 8. Vi beklagar sorgen och hoppas nu att de andra kryar på sig. Tur att det finns kontaktmöjligheter när man är så långt borta och kan vara med att stötta ändå.. Hälsan är viktig och man inser hur liten man är när den sviktar och man får förlita sig helt på läkare.
  Ta väl hand om er och njut av dagarna så gott det går..Kram

  SvaraRadera
 9. Tack kära alla, det är bra att våra nära själv kan ta del av er omtanke oxå!

  SvaraRadera
 10. Skänker er en extra tanke i er sorg, det var alldeles för mycket ni drabbats av....

  SvaraRadera
 11. Ojojoj, det var mycket på en gång, hoppas det rättar till sig snart.........

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Månadens ställplats i Tyskland...