Våra ljuvligaste minnen ...


... från 1971-2005 är nu professionellt överförda från Super8 film, VHS, Minidiskar till högkvalitativa DVD skivor, faktiskt 18 st samt lika många dubletter till våra barn.
Vi lever som bekant fortf ett ganska aktivt liv. Vid planering o budgetering av att "fixa själv/köpa, kom vi fram till; om vi skulle säkra "de ljuvligaste minnena" från just den tidsperioden i vårt 46 åriga äktenskap så skulle vi troligtvis anv resten av våra liv framför datorn o investera i program som sen skulle självdö.
Beslutet var lätt; Digitala Foto Film i Malmö fick uppdraget, vi blev helnöjda med deras kundbemötande och kvalitetesutförandet i hela processen av vårt media!
Det blir till att förbereda mina föräldrars diabildsarkiv till försommaren 2014 för att överföra/spara även de ljuvliga minnena för framtiden, innan det blir för sent att rädda ett annars insomnande arkiv!
Titta gärna in på länken till höger vad vi/deras kunder anser om deras kapacitet, du kan även göra din egen prisuppfattning.

Kommentarer

 1. Det ni har gjort, det har vi planerat i flera år.
  Vi har kollat runt i Stockholmsområdet för att kunna hitta en pålitlig leverantör men de flesta vi hittat har varit hiskeligt dyra.
  Nu har vi, tack vare er, ett företag att vända oss till för en prisoffert !
  När vi kommer hem från Spanien i vår, så har detta högsta prioritet - tack för tipset och god tur till Spanien !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Himla kul o höra att ni också gör slag i saken, det är ju ovärderliga minnen man gömmer på medan livet rullar på, lycka till! Ha en bra vinter ni också, vart än ni styr kosan!

   Radera
 2. Det där har vi också tänkt på, Anders skaffade ett program till vår datorn för att kunna fixa våra videofilmer men det var för krångligt så han la det på hyllan. Det gäller verkligen att ta tag i detta innan det blir för sent. Tyvärr kommer vi inte att kunna träffa er i Benidorm, vår resa är uppskjuten på lite obestämd tid, hoppas att komma iväg om 1 eller 2 månader. Kram

  SvaraRadera
 3. Tack Lena och Jan för fint samarbete. Det var verkligen trevligt att få hjälpa er att spara era fina filmminnen. Både smalfilmer och videofilmer.

  Ni är mycket trevliga kunder. Det var samtidigt väldigt roligt att prata med er eftersom vi också är husbilsägare. Gemensamma intressen är alltid kul.

  Vi på Digitala Foton och Film i Malmö vill därför passa på att erbjuda alla er som läser denna blogg 20% rabatt när ni lämnar in era gamla filmer / foto minnen för att spara dessa fina minnen på DVD - USB eller hårddisk. Erbjudandet gäller t o m 30 juni 2014. Ange Lena o Jan bloggen som lösenord.
  Naturligtvis gäller denna rabatt även för er våra kära kunder Lena och Jan. Hoppas ni får en skön övervintring nere på varmare breddgrader. Hoppas vi ses igen, ute på vägarna eller i vår studio.

  Hälsningar Anitha o Sven-Ingvar Hjertenvik,

  Digitala Foton och Film i Malmö.
  http://digitalafoton.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wouw, man tackar, vi ses till försommaren!

   Radera
 4. Åh vad smart!

  Anders scannade ju in ca 10.000 diabilder innan vi flyttade hit ner. Slängde originalen. Och OJ vad mycket större glädje vi har haft av minnenas arkiv nu när dom ligger lättillgängliga och bra sorterade i datorn.
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kanonbra, även om ett visst förarbete är nödvändigt men också trevligt på samma gång!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Månadens ställplats i Tyskland...