Fågelbobyggarna...

...har stressiga dagar nu. Fick se något jag aldrig tidigare sett idag! Vi satt i solen onjöt efter maten o småfåglarna kvittrade uppe i de vintergröna jättefikusträden. Plötsligt landade en lite grönfink i min persiljekruka o gick lös på jorden i krukan!? Strax förstod jag vad det gällde, den lille grönfinken ville ju ha tag på lite fuktig jord o limma fast på sitt bo däruppe i trädet.
Då tänkte jag på mitt fågelbad som alltid står ute hemma på sommaren. Koltrasten hemma beter sig exakt likadant, landar i vattenbadet med lite mossa, doppar i vattnet o flyger upp till boet.
Aha, såklart var det det den lille grönfinken sysslade med då den gick lös på min persiljekrukjord :-) :-) I morgon ska jag ställa fram ett fågelbad, såklart vill man hjälpa småfåglarna att både läska sig lite o bygga fina bo :-)
Se bild nedan på mitt sommar fågelbad hemma i Sverige :-)

https://www.icloud.com/photostream/#A6GRMtznGQrAVh

Kommentarer

 1. Det är ju faktiskt så att man aldrig upphör att förvånas över deras byggnadsverk och deras överlevnadsförmåga sommar som vinter !

  SvaraRadera
 2. Jag gillar fåglar, och brukar förundras över deras styrka att bygg bo. Dom är helt enorma och uppfinningsrika:-) Dom kommer att bli jätteglada över fågelbadet i morgon :) Kram

  SvaraRadera
 3. Riktiga byggmästare! Ditt fågelbad kommer att göra underverk! Kram Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Så uppfinningsrik den lilla grönfinken var! Omtänksamt av dig att ställa ut ett fågelbad! Fåglar är otroliga bobyggare, var och en på sitt sätt. Ha de! Kram!

  SvaraRadera
 5. Åh vad snällt av dig. Den lille grönfinken kommer att bli överlycklig :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Månadens ställplats i Tyskland...