Mums vad god den var...

...den andra persikan 'som fick mogna färdigt' och släppte taget i samband med senaste ovädret. Det är en himla skillnad på smaken på hemmaodlade i jmf med de som mognar under den långa färden från ex Spanien, synd att de måste mogna under transporten ;-/

https://www.icloud.com/photostream/#A6GDZLe8JHfaal

Kommentarer

  1. Visst är det stor skillnad och apropå Spanien, så är det ju ofta (inte alltid dock) härligt att få botanisera i grönsaksstånden där nere. Tomater som smakar tomater och citrusfrukter som är så ljuvliga att äta när dom fått mogna på plats !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa dom Sp grönsakerna o frukterna är toppen, vi öser i oss hela vintern på plats :-))

      Radera
  2. Men visst är det gott med egen odlat:-)) Lite avis är jag att ni kan äta persikor. Det går inte för mig som är kärnfrukts allergisk. Persikor är bland dom värsta. Men jag är glad för er skull att den mognade bra till slut:-)). Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Woops kan man vara allergisk mot persikor också, atackara dig!

      Radera
  3. Jag tror dig utan minsta tvivel. Det är med en stor besvikelse, jag minns frukten vi köpte i Italien på vår första utlandsresa. Vattnig och utan minsta smak. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj då, ovanligt då dom är närodlade, stackars er ;-/

      Radera
  4. Vilken lyx med hemmaodlade persikor :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa, trots att det bara mognade 2 denna säsong så är spänningen olidlig att hinna hem till blomningen o självpollineringen i April varje vår, i övrigt sköter trädet sig själv. Avklipp av luftskottsgrenarna är enbart kul :-))

      Radera
  5. Hej på er jag vi fick 130 persikor på vårat träd inne på altan det är närodlat kan man säga en hälsning från Halland

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Club Concorde Sweden träff...