Solen skiner oavbrutet...

... och återvändarna från Danmark bjöd på en fantastisk grill eftermiddag! Dom ville nu fira tillsammans med oss närmsta övervintrare att dom åter är på grön kvist efter rånet vid Xálòn, Valencia på A7 motorvägen, den 8 Januari :-(
Rånet var mitt på ljusa dagen, rånaren en ensam man i 50-års åldern tvingade dom att stanna!
Han drog då ut passageraren o påstod att baktill på bilen var något trasigt, då tog han samtidigt passagerarens handväska som innehöll alla värdehandlingar och lite €.
Nu är det historia o alla handlingar är efter en hel del besvär återskapade och värt att fira :-)

Ett bra tips i sammanhanget är att; alltid ha en x-tra kopia på värdehandlingarna på annan plats med sig, då går det relativt snabbt att återfå de viktiga handlingarna! OCH gör alltid en Polis anmälan!

Bifogad länk, bilder från i e m.
Bilder

Kommentarer

 1. Ojoj stackars dom. Det var fruktansvärt trist att dom blev rånade. Tur ändå att ingen av dom kom till skada. Men sätt in ett kassaskåp i husbilen. Det känns bättre då. Riktigt tråkigt för dom. Hoppas att dom kommit över värsta chocken. Kram till er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom körde personbil eftersom husvagnen var kvar härnere över helgerna, många gör så! Vi har kassaskåp i vår husbil liksom många andra, men denna typ av rån är gräsliga för man blir mer eller mindre tvingad ut på vägrenen o som du skrev, vill man ej bli skadad! GÄLLER BARA ATT FORTS KÖRA! Vi gjorde det en gång då vi var ute för samma o det slutade med en skada på husbilen,banditpassageraren slog med en stång på sidan på husbilen. Det ersattes av försäkr bolaget senare m hj av polisrapporten!

   Radera
 2. Jag hatar det du beskriver, jag är rädd att jag skulle gör mig olycklig, för resten av livet om jag mötte dessa typer. Skönt att det ordnat upp sig trots allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae, man får behärska sig o hålla farten o köra vidare! Skador på husbilen är trots alt lindrigare än personskador! Förekommer oftast i närheten av en avfart så dom får dig att stanna o DET SKA DU ABSOLUT EJ GÖRA :-(

   Radera
 3. Fy vad hemskt att bli rånade, en mardröm. Men va kul att se att Pjuske är med i år också. Kram från oss i Benidorm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo Pjuske är en gammal dam nu på, är det 16, har tappat räkningen o hon får glycosamin an den Sp. veterinären, för sina leder då rör hon sig lättare!

   Radera
 4. har sett flere tilfeller av ran på motorvegane i spanien denna høsten og vinteren. tror det er sekrest at kjøre dom småa vegerna det kjør vi alltid...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt, vi gör det oftare sen vår upplevelse, då kan banditerna inte lika lätt komma upp bredvid och hota lika lätt ;-)

   Radera
 5. Fy så hemskt! Tur att vi så sällan kör motorväg. Det låter härligt med solen. Idag har vi haft växlande sol och moln och mer av den varan ska det bli i morgon. Ha dé gott! Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi praktiserar också det denna säsong, tror i alla fall att banditerna undviker det ;-)
   Här har vi o har haft en riktig storm med orkanbyar, sedan igår (fredag) middag, hoppas den ger sig snart, alla försöker återställa efter nattens härjningar, men det blåser fortf omänskligt o allt har fått en äcklig brun klibbig beläggning :-)

   Radera
 6. Otäckt att höra men tyvärr händer det ibland. Vi har klarat oss men hade ett par vänner som körde personbil i Frankrike. Dom upptäckte en kille i backspegeln på moped, som följde efter dom. Dom lyckades skaka av sig honom genom att gasa iväg och när han var tillräckligt nära så bromsade dom in, vilket inte han var beredd på och vurpade!
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 7. Läskigt när sånt där händer...

  Men ert firande såg väldigt trevligt ut :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Månadens ställplats i Tyskland...