Handarbete...

... som väntat länge är nu sjösatt och lampskärm nr två är strax klar. En lampskärm med sex tygpaneler och en lampskärm med fyra och sen bårder utanpå ska inom kort pryda vårt nyinredda  sovrum. Så kul att få till det som man vill :-)

Handarbete Lampskärm

Kommentarer

 1. Vad duktig du är Lena och läckra färger på tyget har du valt dessutom !
  Nu längtar vi även efter att få se din blomsterprakt i trädgården !!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack-tack! Jag väntar också på en annan blomsterprakt än våra maskrosor f n, det verkar bli ännu en maskrosrik sommar ;-/

   Radera
 2. Va fint, skulle själv vilja göra såna men har inte vågat mig på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det är inte så svårt, jag har inte längre så starka nypor, det svåraste är att spänna upp tyget tillräckligt med hjälp av knappnålar. Jag fäster då tyget i och över de bomullsremsor som jag först lindat ställningen med. Bårderna limmas sen över skarvarna :-)

   Radera
 3. Oj så kul:) Jag sydde massor med lampskärmar förr...och det ser ut att vara tillbaka, det där med att sy egna lampskärmar. Jättefin blev den:) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja kanske det är inne igen. Jag gjorde dessa genom att ta bort det gamla tyget o spänna på ett nytt som jag redan hade. Otrooligt mycket billigare än att köpa nya skärmar ;-)

   Radera
 4. Snygg var den också. Ha det gott

  SvaraRadera
 5. Vilket vackert tyg. Jag skulle nog inte ha tålamod. Verkar svårt att få sidorna jämna och fina! Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är tygvalet som är grejen, man kan ju t o m måla på tyg idag! det vore ju något, tänk vilka vackra skärmar det kunde bli. Att måla på enfärgat tyg som är uppspänt på lampskärmsställning först vore ju en hit :-)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Månadens ställplats i Tyskland...