Rullade vidare...

...27/10
Blev en kort resa till Worms en stad vid Rhein vi gillar, utsikten vid och längs med flodpromenaden intill ställplatsen är betagande! Alltid mycket folk/båtar i rörelse! Otaliga matställen med gott vin/öl finns i omgivningen, liksom stadsrundturen till fots man kan gå. Vi har även skräck/lustiga minnen därifrån, påminn oss om Worms o vi berättar vid tillfälle!
Denna vistelse avslutades med en ny upplevelse. 300 m till vänster från Ställplatz utfarten, använde vi anvisad tanktömningsplats hos 'Hagenbrau' bier-matstället, jojo kan man säga annat än att man är bra på att serva husbilsfolket i Tyskland!?

28/10
Ytterligare en kort (42 Km) förflyttning till Ladenburg (mellan A6 Mannheim i väster och A5 Heidelberg i öster, nära Rhein/Neckar). Ett vackert, tyst och härligt grönområde som 2010 var ett obrukat landområde.
POS N49° 27' 58" E8° 36' 53"
(Varför rattar vi såå korta sträckor på väg till Spanien då snö/isiga vägar närsomhelst kan överraska? Jo, det inbokade servicebesöket hos tenHaaft-Oyster den 30/10 är en tidpunkt vi måste passa, väntetiden var 2 mån (!). 
Antennspec. huserar i ett litet företagsområde på höjden i Neulingen-Görm. med två egna, trånga husbilsplatser OCH stoppförbud framför alla övr. firmor, vilket man kan förstå!)

Ställplz. Ladenburg ägs bl a av ett det igenkännande namnet 'Schumacher'. 
34 platser, 10€ dygn, El 1-2€/24h, tömn. fasta tankar/mobila, färskvatten, WLAN 1€. Gångavstånd till den historiska gamla staden, bageri, matställen och mycket mer.

Stolta är invånarna över 'Dr. Carl Benz' muséet. Världens första motordrivna bil (!) tillverkades och patenterades här av honom 1886. Den sista 'C. Benz Söhne' bilen tillv. 1924, vilken Carl Benz själv körde med. Båda bilarna finns bevarade på muséet tills. med 'Mercedes Benz' liksom tidiga 'Daimler-Benz' fordon, skådas kan även bakdriven modell och convertible 170S. 
Motorsportlegender har såklart även en plats där, liksom ett stort antal två-hjulare!

Kommentarer

 1. Oj ska ni till Tenhaft, där har vi också varit och det var en pärs. Här kan ni läsa lite om det. http://husbilsliv.blogspot.com.es/2012/05/parabolproblem.html .Hoppas att ni har bättre tur än vi. Kram från ett fint Benidorm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vårt problem är att SVT World på Eutelsat sen i somras inte hittas, kan det vara ryssarna som kapat satelliten!? ha-ha. Vi har fullt förtroende för tenHaaft!

   Radera
  2. SVT World funkar perfekt för oss, hoppas att det löser sig för er. Kram

   Radera
 2. Åh! Ni är på väg söderöver nu då - härligt! :-)

  Haha! Såna där skräckhistorier kan faktiskt vara lustiga. I alla fall när man klarat sig helskinnad ur, och det har gått en tid... :-)

  SvaraRadera
 3. Härligt att vara på rull!

  SV: Jag antar att ni syftar på flyktingar? Man kan säga såhär: Vi har varit här i fem veckor och rest till massor av städer, byar, kustremsor, öar och nationalparker, allt man kan tänkas se. Vi har inte sett en enda flykting. Jag förstår att de finns någonstans, men det är INTE så att man störs (eller ens ser dem) som turist.

  SvaraRadera
 4. Ha en trevlig fortsatt resa:) Kram

  SvaraRadera
 5. Ställplatsen i Ladenburg, med dess mysiga by, är också en av våra favoriter !
  Muséet är naturligtvis ett måste !

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Månadens ställplats i Tyskland...