Dagboksanteckningar pga. svagt WiFi...

4/11 Rullade Torrevieja-Roquetas de Mar
Varje år vi närmar oss vinteridet slås vi av den fantastiskt råa, röd-gul-beige-grå-lila-svart skiftande riktigt bergiga, egentligen ogästvänliga naturen som charmar oss så mycket!  Autovia A7 som är betalfri hela vägen från Murcia är ett mästerverk och en viktig port till sydkusten i Spanien. Före dess tillkomst fick de flesta kommersiella fordon köra via Granada. 
Vi välkomnades igenkännande av receptionens personal och checkade in vid 13.30 tiden. Vår plats var förbokad sen förra vintern (ett måste för samma plats). Bästa pris ges vid 154 dygns vistelse, kostar oss (kontant) denna säsong 1154 € + individuell Elförbrukning 0,32 €/Kwh.
Väl på plats vidtar en hälsningsceremoni som kan ta allt från 10-40 min, gamla och nya grannar är alltid jättetrevligt att träffa. En del >80 års par lämnar lediga platser denna säsong, dom hyr lägenheter istället i urbanizationen. I år var vi senare än brukligt så de flesta på vårt område hade anlänt tidigare. 
Ankomsttemp. 26° nattemp. 18° ungefär som brukligt MEN nytt var att det surrar små myggor i luften vid skymningsdags, har vi aldrig haft tidigare år :-( Det sägs bero på extrem regnmängd i Sept. då kusten trasats sönder, lite i Roquetas och riktikt illa borta vid Adra där fordon och människor från gator o trottoarer rutschade ner i havet/hamnen, kanske på fler ställen vi ej sett/hört om ännu.
70-års gåvor överlämnades till Thorkild och det bjöds Cava samtidigt som vi fick en lång pratstund om vad som hänt sen vi sågs senast. 

Familjen hade firat honom i Paris på vägen söderut i hela 5 dagar. Disneyland och måltider stod födelsedagsföräldern för. Grillen var i gång varje dag på campingplatsen!

5/11 Smart fripassagerare...
...kom fram med urladdat batteri ha-ha, på grund av att tändningsnyckeln ej vridits av efter in vinschning senast. Batteriet har suttit i sedan Smarten köptes ny 2007, trodde att nyinköp måste till, men det gick faktiskt att ladda upp igen, får se hur länge det håller! Tack Thorkild för bistånd med laddare!

6/11 Smartade till Mercadona...
...sneddevägen jag brukar ta var nu asfalerad (säg inte att allt är Maana i Sp)!
Hämtade mattorna i 'hytten' och spikade fast dem över hela vår uteplats. Då märktes det att regnet gjort sitt för de långa spiken var ganska lätta att slå ner! 
Då det var klart dök allas vår 'Otto' upp för att leverera vårt kökstält som varit på lagning över sommaren. MEN det var inte vårt tält han kom med, endast skyddspåsen var vår, tältet var någon annans!? Spännande värre...

7/11 Syrran fyller ...
GRATTIS SYRRAN PÅ DIN DAG!

8/11 Tapasbaren ...
... Aurora fick besök av oss, det första denna höst. Ägarbyte hade skett i April och nu var tapas storleken mindre, minsann ;-/ Dock var det samma urval och meny som tidigare liksom priserna, ja-ja, det var i vart fall ej färre gäster. Hela 26° varmt o gassande sol gjorde att vi valde bord inne i lokalen, behagligt svalare. Sköönt att favo baren fanns kvar, trots att den ligger få meter från havet! 
Nattemp. 18° (!)

9/11 25° resp. 19° natten.
Kustvägen vi gärna kör o ser härifrån Roq. bukten mot Almeria var nu avstäng pga ras och stor förstörelse. Ex. hänger de nedersta våningarna i luften på det vackra vita etagebyggda hotellet intill bergväggen sedan (ovädret i Sept). Kan tydligt ses från hamnen i Aguadulce, dit man kan köra intill havet.
Roquetas de Mar bukten har klarat sig men oxå vid Adra hade vattenmassor från högre höjder dragit med sig både fordon och människor ut i havet, tydliga spår kan skådas enl. vännerna som varit därborta och tittat på förödelsen.
Denna Månd. trodde vi att rätt kökstält skulle uppenbara sig, men icke...

10/11 Livsmedels inköp...
...hos Lidl o Mercadonna och Brikomat byggmarknad som hade en liten praktikalitet till den fast monterade tömn. tanken sen hem i hettan 26°. Tur vi har markisen med påhängt solskydd på solsidan! Garanterat ingen gåsmiddag lagades, det blev dock kycklingfilé wraps.
Inget kökstält kom idag heller :-/ Grannarna börjar nu fråga om vi ej orkar montera tältet o vill ha hjälp, dom är verkligen hjälpsamma...

11/11 Lata dagar ...
26° resp. 18°. Vi börjar misströsta ang. kökstältet men alla säger att "Otto" alltid har varit pålitlig, han är ju tysk och noggrann (bosatt i Sp) ...

12/11 Promenad till havet ...
... kräver nu ett passagekort som först hämtades i Receptionen och fick pantas med 
5 € cash. Ordning o reda med kamerabevakning på UT/IN passerande!
Stranden har verkligen spår efter oväder, aldrig har vi sett såå stora stenar kastats såå långt upp på vår strand o att havet 'äter' lite på strandkanten varje år är verkligt ledsamt 'Global klimatförändring är allvar'.
Idag ca kl 10.30 dök 'Otto' upp och sa 'at last but not at least' och lev. ett tält... Jan o jag tittade på det o på varandra o sa i mun på barandra 'det är inte vårt tält'. Otto försökte överbevisa oss eftersom han ej hade annat kvar sa han o såg bekymrad ut. Inte mot vad vi blev :-| Än en gång fick vi överbevisa Otto att vårt tält är i tyg ej plast, visa bilden på tältpåsen, tack o lov vi har den kvar!!! Otto lovade komma i morg. ev. redan i e.m. Kl. är nu 16, ingen Otto med vårt tält än...

13/11 Normalt min turdag...
...fredagar den 13:e, men icke i Nov. 2015, inget kökstält så långt ögat når idag heller, hoppet börjar tryta! Det fina soliga vädret gör att vi trots allt inte "sitter i sjön" men verkligen inte samma matlagarglädje att tillaga maten i husbilen, fast jag nu har löst hur jag skyddar mot fettstänk på snickerierna i köksregionen! 
Markisen utomhus (då vindstyrkan är tillåtande) med skuggskydd i framkanten gör att vi ändå kan sitta i skugga, idag 27° och nattetid 18°, inte klaga!

14/11 Dramatiken om vårt kökstält...
Woops, Otto tältrep. dök upp och sa: 'I have very, very bad news! Now my investigation have shown that Manuel had accidentely thrown your tent away together with other things that should go for destruction'. 
Näe, så besvikna vi blev! Han erbjöd oss dock att vi köper oss ett nytt fint tält och han betalar! Sagt o gjort har vi idag best. ett nytt (liknande) av Obelink.nl vårt skulle kosta över 1000€ om dom skulle sy upp samma. 
Det fanns numera endast PVC/Polyester kvaliteter. Men vi hittade ett i tyg-polyester med PVC tak som får duga utan att ruinera Otto.
Sen bjöds vi på Cava. En god kopp kaffe med mycket frasiga, goda kakor, likör därtill hos våra Dk vänner i deras Sanska 'have' under parasollet. 

15/11 HAPPY BIRTHDAY DALE
We wish you an exciting birthday over there in California with all our love from Spain and your Swedish cousins!

Kommentarer

 1. Måste kännas skönt att vara på plats, men fy vilken otur med tältet. Kram från oss i Benidorm.

  SvaraRadera
 2. Ja nu njuter vi då nya tältet har anlänt och är på plats, ha det gott ni med!

  SvaraRadera
 3. Härligt att ni e på plats! Nu drar vi norrut över jul och är tillbaks i slutet januari! Ha det bra!
  Annelie o gunnar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annelie o Gunnar, ha det bra ni också över helgerna norrut! Kom gärna inom sen på vägen söderut! Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Månadens ställplats i Tyskland...