Dagboksanteckn ...

... pga segt WiFi.
16/11 Veckostart ...
... med 25° vid lunchtid, klarblå himmel och svag vind.

19/11 Nya tältet ...
... ankom till vår övervintrings camp. Suveränt snabbt lev. av Obelink.nl
Spännande om det skulle motsvara våra förväntningar. 
Tidigare Smartade jag till Mercadona o köpte livsmedel inför veckoslutet, dessutom blev det en gympamatta av lite tjockare mtrl.

20/11 Vintergympa premiär...
... har funderat på att deltaga tidigare, tog åtta säsonger att bestämma mig! 
Tysk gympaledare kunde väl inte vara svår att förstå då jag pratar obehindrat med övr. här på campen. så idag deltog jag för första gången. ALLA deltagarna var ungef. i min egen ålder. Det var jätteroligt att vara med, en grupp på ca 40 pers mest kvinnor, vi kämpade på i ca 1 tim, precis lagom tempo och svårighetsgrad, kände mig verkligen nöjd och mjuk i kroppen efteråt.
Jan o Thorkild hade rest nya tältet, snabbt tillagades/åt vi vår middag. Därefter förankrade vi tältet o beundrade den perfekta spänsten i tältduken vi fick till. Avslutade med en kraftig stormlina o monterade skymningslamporna på de kraftiga stormline spetten så ingen skadar sig på spetten.
'Otto' kom på besök i skymningen o såg hela tälthärligheten, tog fram plånboken o betalade enl. överenskommelse.

21/11 BONNIE GRATTIS ...
... Over there in California! 

Träningsvärk ?... brukar man ju alltid få efter ett gympapass, min den uteblev faktiskt, jag kommer att forts. deltaga i gympan kommande fredagar, det passade mig perfekt!

Senare brakmiddag på 'rest. Roma' för att riktigt fira Dk vännen som 0-ade i Okt. med sin familj i Paris. Så gott och så njutbart, utan att fota en enda gång, sorry!
Forts. sen att fira på deras camp. tomt. där kvällen sedermera avslutades med världens godaste pølse i varmt bröd och läckra tillbehör, ni vet! 
Regnskur, den första för oss, föll på natten.

22/11 Svag morgonsol ...
... gick upp i öster, nattemp. var hela 18°, solen var disröd som Dec. sol, men värmde trots allt skönt så dagen påbörjades iklädda linne och shorts.
Lagade ännu en middag i husbilen, då vi ej inrett nya tältet än. "Vi har verkligen fått på oss släpskorna nu". Under tiden vi njöt av laxmiddagens dessert (creme caramel) drog ett lätt regnväder över oss. Bra att få regntestat nya tältet, regnpärlorna rullar av jättefint. Det blev även e. m. fika inomhus.

23/11 Tältköket ...
... inreddes o premiärmiddagen intogs där! MEN trångt som tusan i jmf. med det gamla, spec. att ha solstolar och ordinarie camp. bord därinne, skit oxå, vi kunde sitta 4 pers. i det andra, anpassning måste till, fördelarna är dock fler än nackdelarna såhär långt!
Eftermiddagen bjöd på häftiga regn-/hagelskurar o temp. sjönk till endast 13° kallt, på natten premiär för värmepannan!

24/11 Fokus på ...
... tältinredning forts. Det funkade bättre med reservstolarna o det mindre bordet, men att sitta fyra i nya tältet är kört :-( Får bli såhär, då tältkvalitet går före tältstorlek för oss!

25/11 REBECCA GRATTIS
... hemma i Sverige!

Vän partaj i Roquetas de Mar ...
... trots att nattemp. varit endast 10° hindrade ej att de bjöds på utepartaj denna e m. Vi måste erkänna att 'långkalingar' drogs på under jeansen, vi hatar att bli förkylda, så!
Fantastisk gott grillat kött o bratwurst med surkål, grön sallad o bröd bjöds. Eget flytande, liksom glas, tallrik, bestick o stol medtog gästerna. En bra regel! 
Vi hade jättetrevligt som alltid sprang tiden fort iväg, snart blev det lite kyligt (~kl 18). Varken vi eller någon annan hade frusit, solen värmde (21°) från klarblå himmel hela e m. Min tyska fick sig en update en sådan e. m, ja hela vintern faktiskt. 
Tack Gisela och Jürgen!

26/11 Som en blixt från klar himmel ...
... vaknade jag kl 02 och kom på att vi glömt ringa o gratta vårt b b Rebecca på hennes födelsedag, skitt vad gör man!? Jo, väntar till nästa dag (visste att presenterna lämnats före avfärd) och tar omaket att be om ursäkt, men visst är det egentligen oförlåtligt! Tack Rebecca som förlät oss!

27/11 Bilfärd till Malaga före gryningen ...
... flygplatsen var målet med Dk vännerna i deras Sp reg. bil. Tog ca 2,5 tim. Fint att se de ljusprydda byar-/städerna i mörkret längs kusten mot väster och strax gick solen upp i öster, mycket vackert! Under tiden åt vi goda dubbelmackor o drack termoskaffe. Vi har alltid roligt tillsammans, deras danska humor är så underfundig o viktig för språkförståelsen, ja, det var en baggis att göra turen med dom. 
A7 (betalfri väg) är nu helt klar HELA VÄGEN!
På returen gjorde vi själva en avstickare till 'Balcon de Europe'. Mycket sevärd plats liksom omgivningarna. Den gamla delen av Nerja är en kaskad av gamla fina hus o gränder! Har ett par gånger tidigare kört N340 precis intill havet, vilket är charmigt, men A7 var absolut nödvändig för byarna intill havet, tror dom gillar A7:an, kanske just därför är den gratis!?

28/11 Vindskydd ...
... monterades på plats hos oss idag, några meter kortare än vanligt fick räcka! Det är ju ett måste då vi övervintrar nere på platta havsnivån med bergen 'Sierra de Gadòr' på behörigt avstånd. Mellan hav och berg kan ju tuffa väderfenomen uppstå!
Gratis inet i Receptionen använde jag idag, för att kolla några MMS som trillat in. Ordinarie WiFi är jääättesegt (pga många TVtittare/surfare etc.) så det vill jag ej betala för, även om priset nu sänkts till 10€/7 dgr.
Laxmiddagen intogs utomhus liksom e. m. fikat, då vi åter har full sol o góvärme!
Promenad på campen avslutade dagen, då fick vi anv. Sv. språket ett par ggr. nu finns en del från hemlandet här oxå.

29/11 1:a Advent ...
... alla (2) ljusslingorna kom på plats på f m, båda med små solpaneler! Biltemas led-stearinljus var redan på plats i husbilen, men vid e m fikat infann sig ingen Advents-stämning pga värme och sol, ni vet vad jag menar! 2:a Advent blir bättre.

30/11 Tvättdag ...
... uppe med tuppen så jag skulle få en ledig maskin (finns 5) och ja, en var ledig. Då det var dags att hämta den färdiga tvätten stod alla maskinerna stilla pga strömavbrott @ Kunde se att min maskin just centrifugerat färdigt men jag kunde ej nödöppna den @ Jo, killen i recept. kom och gjorde det, dagen var räddad då allt efter upphängning på platsen snabbt torkade i den varma goa solen. Skönt när nytvättat doften spred sig i husbilen! Kostnad 4€ polett.

1/11 Tvättdag ...
... igen tidigt uppe och körde en maskin kulörtvätt, gick enl. plan. Torkade lika snabbt som gårdagens. Kostnad 4€ polett.

2/11 KAREN GRATTIS ...
... hemma i Danmark!

... handtvättade några nyinköpta plagg som torkade i ett nafs på sina resp. galgar.
Korv Stroganos med ris gick i repris idag, åts i kökstältet, efter diskproceduren vila i våra solstolar, gött! E m fikat med hemgjord bakelse intogs utomhus i den goa solen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Månadens ställplats i Tyskland...