Visst är det vår...

...även om det inte lockar till bad vid Öresundskusten än, närmare bestämt vid Ribersborgs stranden i Malmö ;-) En plats jag f ö badat och lärt mig simma på för måånga år sedan, det var alltid kallt i vattnet minns jag ;-) :-)
I förra v. besökte jag IKEA för att få tag på flera likadana ramar, till ett rimligt pris, då kör man såklart till IKEA. Mycket riktigt fann jag 7 tranbärsfärgade sådana jag tänkt mig. Matchar perfekt alla motiven.

Kusinen i California har tapserat med C. L. bilder, hon hade vårsorterat och fann ytterligare ett flertal Carl Larsson bilder som hon ärvt av min mamma. Mamma prenumererade i flera år på s k "Julbrev" (Bonniers tror jag) som innehöll just C. L. bilder och även en komplett historiebok om familjen C. L. En värdefull skatt jag fick med post härförleden och nu läst med stort intresse!

Det är ju faktiskt så, att C. L. hustru målade mer än sin make, hemma med barn gav henne den möjligheten och det blev just många familje-barn motiv. Just de motiven hänger på väggarna hos min kusin i Californien.

Nu då det är så oroligt i USA och kusinen också börjar bli äldre ville hon inte att detta arv skulle hamna på någon billighets loppis "over there". Det var väl rart tänkt?

Själv förvaltar jag nu de inramade rariteterna och ger dom i gåva till våra barnbarn som efterhand skaffa eget boende. ALLA SKA JU HA EN C. L. i sitt hem eller hur?

Bilder Ribban Malmö + Carl Larsson tavlor


Kommentarer

  1. Vilka härliga vårbilder, man känner att det lyfter både kropp och själ. Vad roligt att ha dessa tavlor. Dem skulle jag vara stolt över att förvalta.

    SvaraRadera
  2. WOW! Vilken skatt! Och ramarna passade ju perfekt :-)

    Jag gick simskola i Byskeälven, som var en fors där. Kallt som bara den! Dom hade satt ut bryggor i en fyrkant mot land, förmodligen för att inte alla ungar skulle flyta iväg i forsen. Haha! :-D

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Månadens ställplats i Tyskland...